4,7
71%
Ruis
Mansikka
Kanta-Häme
Keski-Suomi
Peruna
Maito
339%
3,4
0,5
9%
13%
15,1
338%
Kananmuna
17%
Uusimaa
123%
1,9
86,9
42,5
Naudanliha
706%
Päijät-Häme
Sianliha
834 %
706 %
339 %
1,4
3,2
Tuotanto (milj.kg)
Omavaraisuus (%)
OMAVARAISUUDEN
TOP 3 - MAAKUNNAT
Pohjois-Pohjanmaa
Kymeenlaakso
Broilerinliha
PIrkanmaa
22%
17,2
0 tai salattu
< 25%
25-50%
50-75%
75-100%
> 100%
24,5
82,3
1,2
Etelä-Karjala
3%
834%
0,00
Etelä-Savo
331,8 milj.kg
66 kg /asukas
90 %
Pohjois-Karjala
TUOTANTO
KULUTUS
OMAVARAISUUS
3,0
00%
Pohjois-Savo
30%
Omavaraisuus
22,8
Kainuu
Lappi
1%
2023
316%
0,1
Ahvenanmaa
1,7
219%
12%
Tomaatti
16,1
Etelä-Pohjanmaa
10%
Pohjanmaa
1. Ahvenanmaa
2. Pohjanmaa
3. Keski-Pohjanmaa
Keski-Pohjanmaa
Varsinais-Suomi
Satakunta
Porkkana
20%
2,7
31%
Ruis
Peruna
Tomaatti
Porkkana
Mansikka
Maito
Maito
Kananmuna
Naudanliha
Sianliha
Broilerinliha
6%
0,05
Ruis
1,35
3,14
36%
7,85
43,49 milj.kg
12,2 kg /asukas
63 %
70%
5%
0,18
0,61
1. Varsinais-Suomi
2. Ahvenanmaa
3. Kanta-Häme
1,19
Peruna
18%
0,01
47%
311 %
163 %
152 %
1,02
163%
2024
152%
0,21
0,07
129%
7%
0,15
2,99
3,25
2,13
18,67
0,26
4%
311%
126%
85%
0,35
Tomaatti
2%
27,3
..
0,4
40,9 milj.kg
12 kg /asukas
63 %
..
40%
94%
0%
0,0
2,3
304%
1. Pohjanmaa
2. Satakunta
3. Etelä-Pohjanmaa
21
1321%
1321 %
304 %
94 %
0,2
7,5
0,3
0,8
0,7
722%
17,3
540%
722 %
540 %
349 %
21%
Porkkana
38%
349%
32%
91%
2,6
18,5
76,0 milj.kg
15 kg /asukas
89 %
26
4,4
1. Kanta-Häme
2. Satakunta
3. Varsinais-Suomi
24%
3%
165%
2,0
53%
27%
149%
63%
41%
0,6
0,0
23%
2,9
51%
69%
110%
78%
451%
199%
111%
451%
199 %
183 %
Mansikka
117%
183%
11,5 milj.kg
2,6 kg /asukas
80 %
1. Pohjois-Savo
2. Pohjois-Karjala
3. Varsinais-Suomi
MAITORASVA JA -VALKUAINEN
100%
4,12
674 %
432 %
359 %
6,36
30,04
12,77
174,15 milj.kg
28 kg /asukas
111 %
674%
3,51
9,93
8,48
80%
90%
4,18
255%
4,97
144%
432%
OMAVARAISUUDEN
TOP 3 - MAAKUNNAT
359%
5,47
65%
257%
24,98
187%
201%
4,98
168%
4,58
Maito
1,23
23,01
2,94
7,29
1. Keski-Pohjanmaa
2. Etelä-Pohjanmaa
3. Pohjois-Savo
6,93
8,40
67%
88%
373%
23%
1,6
252%
9,3
919 %
373 %
252 %
1. Varsinais-Suomi
2. Satakunta
3. Pohjanmaa
25%
2,1
1,0
31%
Kananmuna
5,3
53,2
15%
919%
80,0 milj.kg
11,76 kg/asukas
121 %
35%
193%
4.03
385%
1,43
421 %
385 %
269 %
3,96
131%
Naudanliha
1,34
61%
3,67
421%
0,71
79%
14,17
57%
Naudanliha
2,47
1. Etelä-Pohjanmaa
2. Keski-Pohjanmaa
3. Pohjois-Savo
0,97
4,62
269%
13,48
39%
4,00
182%
83%
11,85
1,71
LUULLINEN JA KYPSENTÄMÄTÖN LIHA
(TEURASPAINO)
99%
160%
6,08
86,51 milj.kg
17,7 kg /asukas
87 %
173%
108%
160,91 milj.kg
27,4 kg /asukas
104 %
Sianliha
0,80
0,48
7%
261%
4,74
14%
35,83
1,63
566%
6,50
73%
9,89
0,50
265%
15,10
11,73
0,73
86%
39,26
753%
48%
16%
2.04
753 %
566 %
265 %
140%
2,67
27,63
1. Etelä-Pohjanmaa
2. Pohjanmaa
3. Varsinais-Suomi
1. Etelä-Pohjanmaa
2. Satakunta
3. Varsinais-Suomi
140,0 milj.kg
28,7 kg /asukas
87 %
Broilerinliha
13,4
Broilerinliha
29,6
210%
46,1
909 %
761 %
210 %
909%
49,5
761%